// www.karosszeria.com / Szolgáltatások / Azonnali eredetiség vizsgálat


Azonnali eredetiség vizsgálat    Eredetiségvizsgálat

Tisztában vagyunk azzal, hogy az Eredet vizsga az autóvásárlás megvalósulása szempontjából elengedhetetlen részét képezi.

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez az ügymenet a lehető leghatékonyabb és gördülékeny legyen az Ön számára! 

 

Miért minket választanak elégedett ügyfeleink?

  • előzetesen foglásra került vizsgaidőpont betartása
  • gyors, 30 perces vizsgálat
  • festékvastagság precíz mérése
  • technikai azonosítók meglétének pontos vizsgálata
  • 5 csillago ügyféltér
  • udvarias és előzékeny ügyfélkezelés
  • tiszta, igényes szerviz-környezet
  • kényelmes légkondicionált váró 

 

Az eredetiségvizsgálat egy hatósági eljárás, amely azért szükséges, hogy a jármű új tulajdonosa nyilvántartásba vetethesse járművét. Az eredetiségvizsgálatot a Kormány Hivatallal szerződést kötött szervizek végezhetik kizárólag.

Kedves ügyfeleinknek a hatósági eljárásért a gépjármű kategóriájától függő igazgatási szolgáltatási díjat szükséges megtérítenie. 

Árainkat ide kattintva tekintheti meg. 

A vizsgálat befejeztével a határozat átadásra kerül az eredetiségvizsgálatot igénylő kedves ügyfel részére.

A gépjármű átírásakor a jármű eredetiségvizsgálatának megtörténtét 60 napnál nem régebbi határozattal kell igazolni.

A jármű eredetiségvizsgáját igazoló határozat csak egyszeri átírás során használható fel. A határozat elvesztése esetén a 4Tölgyesi Autójavító Kft. újabb eredetiségvizsgálat nélkül a tulajdonos, üzembentartó vagy meghatalmazottja kérelmére pótolhatja az eredetiségvizsgálat megtörténtét igazoló határozatot. 

Az eredetiségvizsgálat a járművek azonosítóinak és NEM a műszaki állapotának, valamint a jármű okmányainak vizsgálatára terjed ki. A vizsgálat kb. 30-40 percet vesz igénybe, amely alatt az előírások szerint a megbízó nem tartózkodhat a vizsgáló helyiségben.

A vizsgálat célja a jármű eredetinek/gyárinak megfelelő állapotának felülvizsgálata és ennek igazolása. Mivel minden jármű alvázszámát az határozza meg, hogy az adott jármű színére, motorjára, szélvédőire és egyéb specifikus elemeire mi a jellemző, ezért a járművön több helyen is ellenőrizzük az ezen elemekre vonatkozó technikai azonosítókat. Ezek megléte és kifogástalan állapota igazolja a jármű eredeti állapotát. 

Nagyobb beavatkozások, javítások, és cserék során ez az állapot megváltozik, amely a jármű bizonytalan származására utalhat. Mindezek ellenőrzésekor az eltérés függvényében tudatos manipulálására enged következtetni. 

Ez esetben az eredetvizsgáló szerviznek jelentési kötelezettsége van a hatóság felé.

Ne feledje! Az eredetvizsgálat az Ön érdeke, mert a használt jármű vásárlása előtt meggyőződhet valós eredetiségéről, így nem kell félni attól, hogy lopott járművet vásárol. 

Tipp: Az eredetiségvizsgálatot erősen ajánlott az adásvételi szerződés megkötése előtt elkészíttetni, mivel annak aláírásával már az Ön tulajdonát képezi a jármű és sokkal körülményesebb a visszamenőleges érdekérvényesítés. 

Szeretettel várjuk Önt a 1135 Budapest Tahi utca 87-ben.

Időpont egyeztetés érdekében kérjük hívja a +36703633217, +3613496679 számot, vagy írjon [email protected] címünkre.


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://karosszeria.com/Azonnali-eredetiseg-vizsaglat-elvegzese-32/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://karosszeria.com/doc32/