// www.karosszeria.com / Céginfó / Karosszeria.com cégismertető, cégtörténet


Karosszeria.com cégismertető, cégtörténetA karosszéria specialista márkafüggetlen autoszerviz

 Vagy itt is megnyitható: https://youtu.be/Zdr8cke7uDU
Vagy ezen a címen is: https://www.youtube.com/watch?v=Zdr8cke7uDU
Kiválóság? Szaktudás? Minőség? Lelkiismeretesség? Teljesítmény?

Nálunk dinasztikus hagyománnyá vált a magas minőségre és teljesítményre való törekvés, mindez fakad a generációinkon átívelő élsport szeretetéből és az abból eredő csúcsteljesítményre való törekvésünkből, ami meghatározta és kialakította családunk sport szeretetének nimbuszát. A kiválóságra való törekvés rögös útja sok lemondást és óriási önfegyelmet igényel minden céltudatos személy életében. A sport megtanít küzdeni, harcolni, győzni, a győzelmet és a vereséget kellő alázattal és tisztelettel elviselni a vesztesnek hitt helyzetből pedig megtanít felállni.

Ezt a fajta koncentrált, kitartó, összpontosított figyelmet képviseljük üzleti életünkbe és vezetői magatartásunkban 1949 óta.

 

AZ ALAPÍTÓ - ALAPOZÁS

A cég alapítónk nagypapánk Id. Tölgyesi János akit dédapám elmondása szerint már 4-5 éves korában, megfertőzött a „benzingőz”, ugyanis ha utcájukban nagy ritkán elhaladt egy autó lefeküdt az úttestre és szaglászta a kipufogó gáz „illatát” - tehát nem volt kérdés a szakma iránti kíváncsisága. Fiatalon boxolt, majd tanulmányai után a budapesti Majláth autószerelő és kereskedő cégnél helyezkedett el. Itt segédszerelőként dolgozott évekig. Majd 1948. év végén mestervizsgázott és 1949 Jan. 20-án önállósította magát. Kiváltotta a kisiparosi engedélyét és megnyitotta műhelyét. Így Ő lett Budapest II-ik DKW autószervize. Nagypapánk tette mindezt, azon háborús és kiszámíthatatlan idők után 4 évvel, két kisgyermekkel a háta mögött, mikor az egyszerű megélhetés is igen komoly megpróbáltatás elé állította a családokat.

Ez a fajta káprázatos túlélési ösztön alapozta meg cégünk ellenálló képességét és erejét, aminek óriási hasznát vesszük a mai napig, amire építkezhetünk és irányt mutat a jelenlegi cégvezetésünknek.

Ez egy igen bátor lépés volt, komoly elszántságot és elhatározást igényelt. Hatalmas lelki és fizikai megterhelés volt talpon maradni, hiszen ebben az ínséges időkben igen kevés működőképes autó volt ami nem sérült meg a háború alatt. Nagyapánk évekig egyedül dolgozott saját keze által épített kátránypapír-tetős 2 kocsi beállásos műhelyében, végtelen szerény körülmények között. Eleinte a motorkerékpárok javítása tette ki a javításra váró járművek zömét a gépjárművek mellett. Kedves Nagypapánk munkáját és feladatait, azaz hivatását mindig kifogástalanul és becsületesen végezte ezért az ügyfelek és a szomszédok körében köztiszteletben álló személyiségé vált.

Később csatlakozott munkatársként egy kiváló idős szakember Szász Károly személyében, aki a Majláth cégnél művezetője volt pár évvel azelőtt nagypapának. Ő szintén önállósította magát, de az ő cége sem tudta elkerülni az államosítást sajnos. Milyen furcsa az élet, így vált a korábbi főnöke nagypapánk első munkatársává.

Ezen zord időszak kihívásai során tanúsított példamutató tettvágy, kitartás és túlélési ösztön alapozta meg cégünk rendkívüli ellenálló képességét és erejét, melynek nagy hasznát vesszük alkotó napjainkban.

Erre építkezünk, és ez irányt mutat a jelenlegi cégvezetésünknek is.

 

MÁSODIK GENERÁCIÓ – ÚJJÁÉPÍTÉS, BŐVÜLÉS

Ifj. Tölgyesi János azaz édesapánk már gyerekkora óta részt vett a műhely életében hiszen imádta olajozni magát, imádta a benzin és a gumi szagát, és földönkívüli érdeklődést tanúsított a használaton kívüli alkatrészek szétszerelésében. Mind ezen műveletek mellett, fokozatosan elleste és elsajátította a szakma csínját-bínját az édesapjától és a szakemberektől. Talán viccesen úgy is fogalmazhatnék, hogy édesapánknak már az óvodában is villáskulcs volt a jele.

Hivatalosan 1962-ben azaz 17 évesen korában kezdett dolgozni a műhelyben, így ekkor már három főre bővült a műhely létszáma. A munka mellett élsportolt, kajakozott és gyorskorcsolyázott. Mindkét sportban többszörös magyar bajnoki címekkel büszkélkedhetett. A szerviz működésének 19-ik évfordulóján 1968. Jan. 28-án egy szerencsétlen véletlen folytán leégett a műhelyünk berendezésekkel, szerszámokkal, ügyfél autójával együtt, valamint több javítás alatt álló autó motorja és sebességváltója is a tűz martalékává vált.

Id Tölgyesi Jánost égési sérülésekkel kórházba szállították, ahol később szerencsésen felépült sérüléseiből. A történtek hatására az idős munkatárs, nyugdíjba vonult így egy időre egyedül maradt édesapánk. Viszont a romok eltakarításában és egyéb használható tárgyak felkutatásában édesanyánk, sporttársak, rokonok is összefogtak és segédkeztek. Mind idegileg mind fizikálisan igen megterhelő időszak következett, hiszen a műhelyt helyreállítani biztosítás hiányából fakadóan nem volt lehetőség. Így több mint egy évet a szabad ég alatt kényszerült dolgozni apja és fia. Esőben, hóban, fagyban embertelen körülmények között is emelt fővel büszkén kitartottak álmaik megvalósítása mellett, tudván ezen megsemmisítő eset után, hogy elölről kell kezdeni mindent szinte a nulláról.

Nagyon kevés használható állapotban lévő szerszám vészelte át a tüzet, de hál istennek pár kedves kollégától kaptak néhány nélkülözhetetlen kézi szerszámot így vágtak neki újra ennek a lehetetlen küldetésnek.

Részben önerőből valamint baráti kölcsönből (Gyursánszky Pista bácsinak, aki elsőszámú alkatrészkereskedő volt abban az időben, ezúton is köszönjük szépen) kezdtek építkezni a jelenlegi angyalföldi helyszínen ahol ma is szeretettel várjuk és fogadjuk kedves ügyfeleinket.

Még tartott az építkezés, de már 1969 nyarán apránként átköltöztünk a ma is működő és folyamatosan fejlődő szervizünkbe.

Itt egy-két év múlva már 4-en dolgoztunk.

1972-ben 27 évesen édesapánk is megszerezte vágyott mester levelét és kiváltotta az ipart. Így már 2 cég működött egy helyen apa és fia.

1972-ben kezdtünk el az autószerelés mellett karosszériajavítással és autóvillamossággal is komolyabban foglalkozni. Ekkoriban túlnyomó részt Trabanttal, Wartburggal, Ladával, Barkasszal, Polskival, Skodával volt tele az egész udvar.

Közben megszülettünk mi, a három fiútestvér: János, jómagam Botond és öcsém Krisztián. Édesanyánk, aki fiatalon első osztályú tornásznő volt a mi nevelésünk mellett könyvelt a 2 cégnek.

Nagypapánk sajnos megbetegedett és 1977-ben elhunyt.

Halála után Özv. Tölgyesi Jánosné Autójavító néven folytattuk a tevékenységünket. Ekkor folyamatos bővítések mellett változó létszámmal üzemeltünk.

Az 1980-as években a mi cégünk adott otthont a gyakorlati mestervizsgáztatásnak, azaz mi biztosítottuk a leendő autószerelő mesterembereknek az elvégzendő vizsgamunkát és különböző feladatokat.

Abban az időben megszámlálhatatlan köztiszteletben álló személyiség tisztelte meg szervizünket, professzorok, orvosok, művészek és színészek. Ránk bízták autójuk javítását és szervizelését – a teljesség igénye nélkül Kiss Manyi, Zente Ferenc, Gobbi Hilda, Váradi Hédi Básti Lajos, Psota Irén, Tordi Géza, Benkő Gyula, Bicskei Tibor, Vay Ilus, Lelkes Ágnes, Kazal László, Horváth Tivadar, Suka Sándor és még sorolhatnám.

Édesapám szakmai rátermettségét és tudását elismerő szavakkal illette mind a szakma mind az ügyfelek, a szaktekintélyére ad tanúbizonyságot, hogy a 312 Wartburg váltó specialistája is volt amibe gyakran beletört a konkurens szerelő kollégák bicskája. Olyannyira, hogy rengeteg félbehagyott darabokra szétszerelt váltó érkezett hozzá szakszerű összeszerelésre.

Ahogy nagypapánk úgy édesapánk is rendkívül tisztességesen és becsületesen működtette és irányította a szervizt ezért a folyamatos fejlődés és növekedés elkerülhetetlen volt.

Ezen stabil értékrend- és szakmai alapokra építünk ma is. Valljuk és nap-nap után bizonyítjuk, hogy a folyamatos fejlődés és siker alapja a méltán elnyert bizalom, az elért teljesítmény és az emberi- valamint szakmai kiválóság.

 

HARMADIK GENERÁCIÓ – FEJLESZTÉS, INNOVÁCIÓ

Testvéreimmel 2001-től folyamatosan kapcsolódtunk be a szerviz vérkeringésébe. Mindhárman örököltük az autójavítás iránti szeretetet, mindhárman elsajátítottuk a szakma fortélyait és mindhárman élsportolók voltunk. Többszörös judo magyar bajnoki címekkel rendelkezünk, Tölgyesi Krisztián még Sydneyben is részt vett a 2000-es olimpián.

Az egészséges életmód elszánt követői vagyunk így a mai napig aktívan sportolunk, mert hisszük, hogy a személyes kiválóságunkon keresztül nyilvánul meg az üzletben elért teljesítményünk is.

2003-ban édesapánkkal együttműködve belevágtunk egy új műhely részleg kialakításába, mely ezen 5 beállásos új műhelyrészleg ad otthont a fényező kamránknak, a fényező előkészítő műhelynek, melyek által biztosítottuk a minőségi fényezés megkezdésének feltételeit.

Továbbá kiépítettünk egy modern karosszéria huzatópad-rendszert, ezáltal lehetővé téve a karosszériák szakszerű és méretpontos helyreállítását.

2007-ben egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, melynek folyamán jelentős fejlesztéseket vittünk végbe: kialakítottuk az új iroda részlegünket és ügyfélvárónkat, megépítettük korszerű vizsgasorunkat és 2 db süllyesztett csápos emelőt is elhelyeztünk a felújított műhelyrészben, ezáltal biztosítva az akadálytalan, gyors és minőségi javítást valamint a kényelmes és színvonalas ügyfélfogadást.

Ebben az évben alapítottuk meg a 4 Tölgyesi Autójavító Kft-t, melynek ötletét édesapánk és a 3 fivér ihlette.

Azóta további felújításokat és fejlesztéseket eszközöltünk annak érdekében, hogy minél minőségibb ügyfélélményt biztosítsunk kedves ügyfeleinknek és kedvezőbb munkafeltételeket teremtsünk szakemberinknek.

Ma már büszkén mondhatom el, hogy a 17 beállásos korszerűen felszerelt modern szervizünk mindennemű magas elvárásnak és előírásnak megfelel mind az ügyfelek mind a kollégák részére.

Ahhoz, hogy elégedett ügyfeleink széles táborát képesek legyünk növelni, rengeteg újítást valósítunk meg. Emellett törekszünk kizárólag belső motivált és stabil munkatársakkal együtt dolgozni, hiszen prémium szolgáltatás nyújtása csak magasan képzett kollégákkal karöltve kivitelezhető.

Célunk, hogy ügyfeleink mindennemű autóval kapcsolatos problémájára megoldást találjunk, mindezt előzékeny udvariassággal, szakértelemmel és teljes körű pontos tájékoztatás mellett, mellyel az ügyfélközpontú prémium szolgáltatást ügyfél élménnyé emeljük, annak érdekében, hogy ügyfeleink számára kellemes és jó hangulatú eseménnyé, váljon autójuk szervizelése.

Hiszen küldetésnyilatkozatunk szerint:

“A 4 Tölgyesi Premium Service egy rendkívül ügyfélközpontú, innovatív, autó életérzést adó, 3 generációs hagyományt őrző, professzionális autójavító cég, akik kimagasló, prémium szolgáltatásaik által tartják meg, kompromisszum nélküli, minőség orientált ügyfeleik, rendíthetetlen bizalmát és lojalitását.”


Üdvözlettel:
Tölgyesi Botond
ügyvezető igazgató


A jelenlegi oldal elsődleges címe: http://karosszeria.com/karosszeria-com-cegismerteto-es-cegtortenet-10/
Továbbá az alábbi címen is elérhető: http://karosszeria.com/doc10/